Cursus Microscopie 6 april

Hét onderdeel waar https://www.koivrienden.com wil in uitblinken! Koivrienden dus samenbrengen op een interessant evenement ...
Plaats reactie
marcoZ
Berichten: 608
Lid geworden op: 18 feb 2015, 16:36
Locatie: Veldhoven

Cursus Microscopie 6 april

Bericht door marcoZ » 17 feb 2019, 19:37

Microscopie

Parasieten, zo klein dat je ze met het blote oog niet kunt zien, kunnen je Koi teisteren. Wel zijn deze vijanden zichtbaar te maken met behulp van een microscoop. Dit is een stukje gereedschap, waarmee je moet leren werken. Hier ligt de nadruk dan ook op tijdens deze cursus. Je kunt aan deze praktijkcursus deelnemen met of zonder eigen microscoop. In de ochtend starten we even met theorie. Nog voor de middag oefenen we met de microscoop scherpstellen. Na de middag een kort stukje theorie over het vangen van een Koi. Daarna alles in de praktijk brengen door een zelfgenomen afstrijkje van een huidmonster te beoordelen onder de microscoop. Hiervoor zijn vissen beschikbaar.

Locatie: Veldhoven
Datum: 6 april
Tijd: 10.00u-17.00u
Kosten: €50,- (inclusief verzorgde lunch)

https://koiquestion.com/event/praktijkd ... specifiek/

Afbeelding

marcoZ
Berichten: 608
Lid geworden op: 18 feb 2015, 16:36
Locatie: Veldhoven

Re: Cursus Microscopie 6 april

Bericht door marcoZ » 07 apr 2019, 12:13

23 cursisten bij de cursus microscopie en diagnose
Een volle dag lang werd er gisteren gewerkt met een microscoop. Drieëntwintig fanatieke hobbyisten wilden graag de kunde van het maken van een afstrijkje zich eigen maken.

Afbeelding

Voor deze cursus kon je je inschrijven met of zonder eigen microscoop en nog nooit hadden we zoveel deelnemers zonder. Tijdens het voorstellen bleek tevens dat velen weinig ervaring hadden met het instrument. Geen voorkennis en/of ervaring is geen probleem. Dit geldt voor al onze cursussen.


Extra fijn is het dat we een beroep mogen doen op een team van ervaringsdeskundigen die alle deelnemers snel te hulp kunnen schieten. Bedankt hiervoor! Voordat iedereen huiswaarts keert moet het doel: het zelfstandig maken van een afstrijkje en dit beoordelen onder een microscoop, behaalt worden.

Afbeelding

Er wordt naarstig opzoek gegaan naar parasieten
Opvallend en leuk detail van deze dag is dat ik in het theorie gedeelte beweerde dat Chilodonella niet heel veel voorkomend is. Bij het praktijkgedeelte is het altijd een verrassing of we überhaupt iets vinden. Deze keer was het raak: Chilodonella!


Filmpje gemaakt tijdens de cursus van de gevonden Chilodonella!Hierdoor durf ik stellig te beweren dat het doel wederom behaald is en daarom kon ik om 16.00u alle deelnemers een certificaat uitreiken!

Afbeelding

Plaats reactie

Terug naar “Cursussen / workshops / bijeenkomsten”