Cursus Koiziekte: preventie en diagnose

Gesloten
marcoZ
Berichten: 638
Lid geworden op: 18 feb 2015, 16:36
Locatie: Veldhoven

Cursus Koiziekte: preventie en diagnose

Bericht door marcoZ »

Dit voorjaar, 7 april, wordt er een cursus gegeven door Joop van Tol in het zuiden van Nederland, namelijk Veldhoven.

https://koiquestion.com/event/cursus-ko ... -diagnose/

Gezondheid
Helaas komen er in onze mooie hobby nogal eens problemen voor met de gezondheid van de vissen. Veel leed is echter te voorkomen door een juiste verzorging. Mochten zich toch problemen voordoen, dan kunt u een onderzoek instellen of laten instellen. De weg naar een juiste diagnose is dan zeer belangrijk. Regelmatig worden verkeerde conclusies getrokken of onjuiste behandelingen toegepast. Om een juiste diagnose te stellen of te laten stellen is gestructureerd werken van belang, daarnaast dient u natuurlijk kennis te hebben van hetgeen u aan ziekteverwekkers tegenkomt. Pas na een waterdichte diagnose volgt een behandelplan. Helaas worden behandelingen veelal ondoordacht en dus slecht toegepast. Onderstaande modules helpen u om ziektes te voorkomen, controlemaatregelen in uw routines in te bouwen, een gedegen onderzoek in te stellen dat leidt tot een juiste diagnose waarna met de juiste medicatie een onderbouwd behandelplan kan worden opgesteld en toegepast. Dit alles in begrijpelijke taal en onderbouwd met veel boerenlogica en voorbeelden.

Preventie en Controle
Voorkomen is beter dan genezen. Ook bij vissen! In de ochtend leert u waardoor en waarvan uw koi ziek kunnen worden. Met die kennis kunt u maatregelen nemen om dat te voorkomen. Daarnaast wordt een set van controlemaatregelen aangereikt, waardoor u een (dreigend) probleem in een vroeg stadium zult herkennen en dus meer tijd wint om erger te voorkomen.

Onderzoek en Diagnose
Paniek is een slechte raadgever. Op het moment dat u een probleem constateert is het van belang dat u rustig en systematisch te werk gaat. In de middag leert u de verschillende onderzoeksmethoden en welke u daarvan zelf kunt toepassen. Door op een bepaalde manier te werk te gaan is de kans op het stellen van een juiste diagnose het grootst.
Gebruikersavatar
The digital hunter
Berichten: 1158
Lid geworden op: 21 aug 2015, 12:27
Locatie: Vlaams Brabant

Re: Cursus Koiziekte: preventie en diagnose

Bericht door The digital hunter »

Dag Marco,

bedankt voor de tip :good:

Staat ondertussen genoteerd en als er niet onverwachts tussen komt ben ik zeker van de partij.

Groetjes,
Ronald
Digitaal jagen is mijn andere hobby vandaar mijn nickname.
https://www.flickr.com/photos/ronald_ceulemans/" onclick="window.open(this.href);return false;
Gesloten

Terug naar “Nieuws & Akties van verenigingen”