Re: Samenwerking Koivrienden en Koi2000/Koiwijzer

Mededelingen voor alle leden en gasten van koivrienden.com

Moderator: FredLekx

Gesloten
Gebruikersavatar
FredLekx
Berichten: 3556
Lid geworden op: 18 sep 2014, 18:51
Locatie: Barendrecht (NL)
Contacteer:

Re: Samenwerking Koivrienden en Koi2000/Koiwijzer

Bericht door FredLekx »

Beste Koivrienden,

Onderstaand het bericht zoals deze vanaf 01-07-2020 verspreid gaat worden. De komende weken gaan we een aantal zaken verder in detail uitwerken. We vonden het echter belangrijk, jullie alvast op de hoogte te stellen.
Prachtig nieuws! KOI2000 en Koivrienden.com slaan de handen ineen en gaan de toekomst in als partners. Beide prachtige merken behouden hun eigen identiteit en blijven autonoom, maar gaan op veel gebieden wel met elkaar optrekken. Twee merken van naam die elkaar flink gaan versterken en aan zullen tonen dat de hobbyist op plek één, twee en drie staat! In een tijd van versnippering en ego’s geven KOI2000 en Koivrienden.com een duidelijk signaal: de koihobby draait om eenheid, gezelligheid en het helpen van elkaar in een goede sfeer. KOI2000 toont dit met de events, het prachtige blad Koi Wijzer en de duidelijke visie die meer en meer wordt omarmd in de Benelux. Koivrienden.com deelt exact die visie en heeft daarom natuurlijk het meest actieve koiforum van de Benelux.

Maar wat houdt deze samenwerking nu eigenlijk in? Een korte samenvatting:

-KOI2000 en Koivrienden.com werken alleen samen met betrouwbare, eerlijke bedrijven.

-KOI2000 en Koivrienden.com gaan kennis en informatie delen, zodat de hobbyisten op beide platformen perfect geïnformeerd zullen worden.

-Koivrienden.com wordt door KOI2000 voortaan aangeduid als hét forum voor de koihobbyist.

-KOI2000 en Koivrienden.com gaan samen prachtige events boordevol gezelligheid organiseren.

-Koivrienden.com gaat verhalen aanleveren voor Koi Wijzer om de kennis van het forum te delen met alle hobbyisten.

-KOI2000 en Koivrienden.com zullen regelmatig gezamenlijke acties en verkiezingen organiseren.

-KOI2000 en Koivrienden.com gaan er alles aan doen om elkaar te versterken en nog beter te maken.

Marc Criel, mede-oprichter/beheerder/moderator van Koivrienden: “Sinds de start van Koivrienden.be, inmiddels dus Koivrienden.com, heeft het forum een enorme vlucht gemaakt en heeft het invulling gegeven aan een enorme behoefte in het willen vergaren en delen van kennis. En zeg zelf: wat is er mooier dan met een paar maten, bij de vijver, een pintje pakken en over koi te praten? Dat heb ik dan ook met heel veel plezier regelmatig mogen doen. De gedeelde ervaringen en kennis op Koivrienden.com bracht ons allemaal op een hoger niveau en bracht vooral heel veel vriendschap. Inmiddels zijn we zo'n dertien jaar verder en de tijd staat niet stil. Koivrienden is bij veel koiliefhebbers ook bekend om de kennis die er is met betrekking tot Airlift. Inmiddels is dit fenomeen dat is uitgegroeid van simpele luchtballen in een PVC-buis naar heuse high-tech-waterverplaatsing in meerdere trappen. Dit is allemaal zo gegroeid door het delen van ervaringen en vooral veel testen door een aantal deelnemers aan ons forum. Een voorbeeld waar ik fier op ben en dat ik graag ook met anderen, buiten ons forum, deel. Uiteraard heb ik ook heel veel schik in evolutie van koi. Zeker een aantal oude rotten van het eerste uur zijn in staat om kwaliteit te (h)erkennen en de omstandigheden zo te laten zijn, dat deze koi tot heel schone exemplaren kunnen uitgroeien. Deze samenwerking stelt ons beter in staat om deze pareltjes van Koivrienden aan meer koi-liefhebbers te laten zien.”

Roy van den Berghe, hoofdredacteur Koi Wijzer: “Koivrienden.com is in mijn ogen het beste Nederlandstalig koiforum dat er is. Mensen worden er massaal geholpen en delen hun prachtige koiverhalen. Het is een community, die draait als een tierelier. In het kader van het verbinden van de koiwereld vinden wij het als KOI2000 zijnde dan ook onzinnig om een nieuw, eigen forum op te zetten. Dat zou alleen maar het beeld geven dat het ons om geld, cijfertjes en macht draait, maar het draait ons om de hobbyist. Wij kunnen onze leden nu een prachtig forum bieden, geleid door experts waar al gigantisch veel informatie te vinden is. Wij zijn dan ook erg trots op deze samenwerking en weten zeker dat we elkaar enorm gaan versterken richting de toekomst. Samen optrekken, met de koihobbyist op één, zonder je eigen identiteit te verliezen. Dat is de kern van deze samenwerking. Het is schitterend om te zien dat er een duidelijk beweging aan het ontstaan is binnen de koiwereld waar geen plaats meer is voor mensen die zich belangrijker vinden dan de hobbyist en alleen maar dollartekens in de ogen hebben, maar waar de kern van de hobby weer boven komt drijven: gezelligheid, behulpzaamheid en genieten.”

Fred Lekx, moderator Koivrienden: “Gezelligheid, behulpzaamheid en genieten waren eigenlijk een van de eerste zaken die op tafel kwamen tijdens onze gesprekken met Roy. Pittige discussies, maar met respect voor elkaars mening, is wat iedere deelnemer op Koivrienden alleen maar wijzer maakt. Daarnaast zien we ook op Koivrienden steeds meer nieuwe deelnemers die door de bomen het bos niet meer zien, maar hunkeren naar eerlijke en betrouwbare informatie over diverse onderwerpen van bouw tot beheer van de vijver. Regelmatig zou het dan ook fijn zijn om iets meer de diepte in te kunnen gaan en onze specialisten rustig hun verhaal te kunnen laten doen. Een forum is daar niet altijd geschikt voor, maar om bijvoorbeeld zelf een blad uit te gaan geven, dat is voor ons een brug te ver. Het is immers ook voor Marc en mij een hobby naast ons gewone werk, familie en andere hobby's zoals onze vijver. Met KOI2000/Koi Wijzer als partner krijgen we deze mogelijkheid wel.”


Gesloten

Terug naar “Mededelingen”