Seneye

De benaming zegt voldoende
Plaats reactie
Natal
Berichten: 313
Lid geworden op: 07 mei 2012, 18:34
Locatie: Dendermonde (B)

Seneye

Bericht door Natal »

Ik zag hier in een topic nog is Seneye vallen. Ondertussen even een search gedaan op het forum en wel wat hits gevonden. Maar er is blijkbaar geen Seneye topic. Bij deze dus ff geopend.

Zijn er mensen die de Seneye gebruiken ? Ervaringen, hoe accuraat is dit toestel ?
Praktische tips zijn ook altijd welkom.
Waar op lette bij de aankoop ? Ik zie meldingen van Seneye, seneye plus, webserver, ....

Momenteel heb ik nauwelijks metingen, en zolang alles goed gaat ook geen slapeloze nachten. Maar toch wil ik wat meer info verzamelen. Liefst enigszins geautomatiseerd. De logo en arduino approach boeit mij ook wel, maar lijkt me aardig wat puzzelwerk. Wie Seneye ervaringen wenst te delen. Go for it ...
evn35
Berichten: 1977
Lid geworden op: 25 aug 2013, 17:00
Locatie: West-Vlaanderen

Re: Seneye

Bericht door evn35 »

Ik ben tevreden van mijn seneye, je moet een goede internetverbinding hebben.
Het gebeurd wel eens dat, de server van seneye even offline gaat.
Of dat je zelf eens een reset moet uitvoeren.

Elke maand moet de slide vervangen worden, komt neer op het vervangen van een plastiek kaartje.
Het komt op 8 euro per maand, maar daarvoor wordt om het half uur een meting uitgevoerd.
Ook detecteerd het systeem, als je onverwacht een lek zou hebben en je waterniveau dusdanig zak dat je pompen droog zouden kunnen lopen.
Je krijg dan een sms en mail, binnen de 10 sec .
Natal
Berichten: 313
Lid geworden op: 07 mei 2012, 18:34
Locatie: Dendermonde (B)

Re: Seneye

Bericht door Natal »

Dus maandelijks een nieuwe sonde. Lijkt me logisch, maar had het nog niet gelezen op hun site. Lijkt me een redelijke oplossing om een goed werkende meting te hebben en meteen ook een stukje abbo te betalen voor de webservices.

Ga er mij is verder over inlezen.
skank
Berichten: 174
Lid geworden op: 15 mar 2015, 20:54
Locatie: Earth

Re: Seneye

Bericht door skank »

Beste,

Ik heb zopas ook een seneye pond gekocht.
Alleen nog wat vraagjes
Die webserver + wifi is zo kostelijk :(
Zijn er andere goeie en makkelijke manieren?
Ik zou die eigenlijk willen koppelen met home assistant

Tevens, een vraagje qua plaatsing
Ik heb een 5 kamer filter, is het een goed idee om die seneye in een kamer te plaatsen of beter niet om verkeerde waardes te voorkomen?
Indien hij in de vijver moet, moet ik zoiezo een usb extender hebben, is gelijk welke usb extender ok?
Gebruikersavatar
Knerreper
Berichten: 36
Lid geworden op: 25 aug 2016, 22:19
Locatie: ZLD, NL

Re: Seneye

Bericht door Knerreper »

Het lijkt mij dat de positie niet zo veel uitmaakt. Een PH en temperatuur zullen doorgaans niet veel anders in een filter zijn als in de vijver, NH3 zou altijd laag moeten zijn. Als je “iets” gaat meten zul je dat overal meten. Alleen de lekkagefunctie zal in een filter niet werken wanneer je opstelling niet gravitair is.
skank
Berichten: 174
Lid geworden op: 15 mar 2015, 20:54
Locatie: Earth

Re: Seneye

Bericht door skank »

Knerreper schreef: 13 sep 2021, 21:08 Het lijkt mij dat de positie niet zo veel uitmaakt. Een PH en temperatuur zullen doorgaans niet veel anders in een filter zijn als in de vijver, NH3 zou altijd laag moeten zijn. Als je “iets” gaat meten zul je dat overal meten. Alleen de lekkagefunctie zal in een filter niet werken wanneer je opstelling niet gravitair is.
Ok top , dan plaats ik hem in de filterbak.
Wel bitter weinig reacties hier ivm de seneye.
Ik had veel meer respons verwacht hier, daar we toch op een specialisatieforum zitten.
Enig idee qua webserver alternatief?
koiba
Berichten: 67
Lid geworden op: 06 feb 2011, 15:47
Locatie: beek/limburg

Re: Seneye

Bericht door koiba »

skank schreef: 14 sep 2021, 09:22
Knerreper schreef: 13 sep 2021, 21:08 Het lijkt mij dat de positie niet zo veel uitmaakt. Een PH en temperatuur zullen doorgaans niet veel anders in een filter zijn als in de vijver, NH3 zou altijd laag moeten zijn. Als je “iets” gaat meten zul je dat overal meten. Alleen de lekkagefunctie zal in een filter niet werken wanneer je opstelling niet gravitair is.
Ok top , dan plaats ik hem in de filterbak.
Wel bitter weinig reacties hier ivm de seneye.
Ik had veel meer respons verwacht hier, daar we toch op een specialisatieforum zitten.
Enig idee qua webserver alternatief?
heb hier ook een seneye
Heb zelf geen webserver van seneye maar ik wil dat er een goede verbinding met een vaste kabel utp gewerkt
deze is verbonden met een mini pc (thin client ) hier draait w10 op deze staat in de garage
Verbruik is rond de 6 tot 8 wat per uur
Heb een zeer stabiele verbinding en hoef nooit te reseetten of iets dergelijks
seneye hangt in filter en het Filter staat een mtr of 5 van de mini pc en dit heb ik opgelost met een verleng usb kabel van 5 mtr en dat werkt prima
skank
Berichten: 174
Lid geworden op: 15 mar 2015, 20:54
Locatie: Earth

Re: Seneye

Bericht door skank »

HP thin client?
Daar heb ik ook al aan gedacht
Daar kan idd win 10 op
Ik zou die zelfs op wifi kunnen zetten..
Heb je ook een koppeling naar home assistant?
Natal
Berichten: 313
Lid geworden op: 07 mei 2012, 18:34
Locatie: Dendermonde (B)

Re: Seneye

Bericht door Natal »

Voor een compacte pc kan je ook kijken naar een Intel nuc. Heb er hier al enkele jaren 1 als desktop en doet het super. De pc is zo groot als 3 cd doosjes op elkaar. Dus neemt nauwelijks plaats in. Wat geheugen er in, een ssd schijfje er in en je bent gestart.
koiba
Berichten: 67
Lid geworden op: 06 feb 2011, 15:47
Locatie: beek/limburg

Re: Seneye

Bericht door koiba »

skank schreef: 15 sep 2021, 18:13 HP thin client?
Daar heb ik ook al aan gedacht
Daar kan idd win 10 op
Ik zou die zelfs op wifi kunnen zetten..
Heb je ook een koppeling naar home assistant?
Heb geen home assistent
Werk hier met fibaro automatisering
Heb het volgende opstaan
Pomp
luichtpomp
Uv licht
Voerautomaat

Fijne van dit is dast ik bijvoorbeeld de voer automaat tig keren per dag kan instellen voor de hoeveelheid voer en de tijden. en eventueel extra voeren
Staat nu op 8 keer per dag
verder kun je hier de duur luchtpomp etc instellen etc
Plaats reactie

Terug naar “Kleine vragen”