Seneye

De benaming zegt voldoende
Natal
Berichten: 318
Lid geworden op: 07 mei 2012, 18:34
Locatie: Dendermonde (B)

Seneye

Bericht door Natal »

Ik zag hier in een topic nog is Seneye vallen. Ondertussen even een search gedaan op het forum en wel wat hits gevonden. Maar er is blijkbaar geen Seneye topic. Bij deze dus ff geopend.

Zijn er mensen die de Seneye gebruiken ? Ervaringen, hoe accuraat is dit toestel ?
Praktische tips zijn ook altijd welkom.
Waar op lette bij de aankoop ? Ik zie meldingen van Seneye, seneye plus, webserver, ....

Momenteel heb ik nauwelijks metingen, en zolang alles goed gaat ook geen slapeloze nachten. Maar toch wil ik wat meer info verzamelen. Liefst enigszins geautomatiseerd. De logo en arduino approach boeit mij ook wel, maar lijkt me aardig wat puzzelwerk. Wie Seneye ervaringen wenst te delen. Go for it ...
evn35
Berichten: 1980
Lid geworden op: 25 aug 2013, 17:00
Locatie: West-Vlaanderen

Re: Seneye

Bericht door evn35 »

Ik ben tevreden van mijn seneye, je moet een goede internetverbinding hebben.
Het gebeurd wel eens dat, de server van seneye even offline gaat.
Of dat je zelf eens een reset moet uitvoeren.

Elke maand moet de slide vervangen worden, komt neer op het vervangen van een plastiek kaartje.
Het komt op 8 euro per maand, maar daarvoor wordt om het half uur een meting uitgevoerd.
Ook detecteerd het systeem, als je onverwacht een lek zou hebben en je waterniveau dusdanig zak dat je pompen droog zouden kunnen lopen.
Je krijg dan een sms en mail, binnen de 10 sec .
Natal
Berichten: 318
Lid geworden op: 07 mei 2012, 18:34
Locatie: Dendermonde (B)

Re: Seneye

Bericht door Natal »

Dus maandelijks een nieuwe sonde. Lijkt me logisch, maar had het nog niet gelezen op hun site. Lijkt me een redelijke oplossing om een goed werkende meting te hebben en meteen ook een stukje abbo te betalen voor de webservices.

Ga er mij is verder over inlezen.
skank
Berichten: 181
Lid geworden op: 15 mar 2015, 20:54
Locatie: Earth

Re: Seneye

Bericht door skank »

Beste,

Ik heb zopas ook een seneye pond gekocht.
Alleen nog wat vraagjes
Die webserver + wifi is zo kostelijk :(
Zijn er andere goeie en makkelijke manieren?
Ik zou die eigenlijk willen koppelen met home assistant

Tevens, een vraagje qua plaatsing
Ik heb een 5 kamer filter, is het een goed idee om die seneye in een kamer te plaatsen of beter niet om verkeerde waardes te voorkomen?
Indien hij in de vijver moet, moet ik zoiezo een usb extender hebben, is gelijk welke usb extender ok?
Gebruikersavatar
Knerreper
Berichten: 37
Lid geworden op: 25 aug 2016, 22:19
Locatie: ZLD, NL

Re: Seneye

Bericht door Knerreper »

Het lijkt mij dat de positie niet zo veel uitmaakt. Een PH en temperatuur zullen doorgaans niet veel anders in een filter zijn als in de vijver, NH3 zou altijd laag moeten zijn. Als je “iets” gaat meten zul je dat overal meten. Alleen de lekkagefunctie zal in een filter niet werken wanneer je opstelling niet gravitair is.
skank
Berichten: 181
Lid geworden op: 15 mar 2015, 20:54
Locatie: Earth

Re: Seneye

Bericht door skank »

Knerreper schreef: 13 sep 2021, 21:08 Het lijkt mij dat de positie niet zo veel uitmaakt. Een PH en temperatuur zullen doorgaans niet veel anders in een filter zijn als in de vijver, NH3 zou altijd laag moeten zijn. Als je “iets” gaat meten zul je dat overal meten. Alleen de lekkagefunctie zal in een filter niet werken wanneer je opstelling niet gravitair is.
Ok top , dan plaats ik hem in de filterbak.
Wel bitter weinig reacties hier ivm de seneye.
Ik had veel meer respons verwacht hier, daar we toch op een specialisatieforum zitten.
Enig idee qua webserver alternatief?
koiba
Berichten: 70
Lid geworden op: 06 feb 2011, 15:47
Locatie: beek/limburg

Re: Seneye

Bericht door koiba »

skank schreef: 14 sep 2021, 09:22
Knerreper schreef: 13 sep 2021, 21:08 Het lijkt mij dat de positie niet zo veel uitmaakt. Een PH en temperatuur zullen doorgaans niet veel anders in een filter zijn als in de vijver, NH3 zou altijd laag moeten zijn. Als je “iets” gaat meten zul je dat overal meten. Alleen de lekkagefunctie zal in een filter niet werken wanneer je opstelling niet gravitair is.
Ok top , dan plaats ik hem in de filterbak.
Wel bitter weinig reacties hier ivm de seneye.
Ik had veel meer respons verwacht hier, daar we toch op een specialisatieforum zitten.
Enig idee qua webserver alternatief?
heb hier ook een seneye
Heb zelf geen webserver van seneye maar ik wil dat er een goede verbinding met een vaste kabel utp gewerkt
deze is verbonden met een mini pc (thin client ) hier draait w10 op deze staat in de garage
Verbruik is rond de 6 tot 8 wat per uur
Heb een zeer stabiele verbinding en hoef nooit te reseetten of iets dergelijks
seneye hangt in filter en het Filter staat een mtr of 5 van de mini pc en dit heb ik opgelost met een verleng usb kabel van 5 mtr en dat werkt prima
skank
Berichten: 181
Lid geworden op: 15 mar 2015, 20:54
Locatie: Earth

Re: Seneye

Bericht door skank »

HP thin client?
Daar heb ik ook al aan gedacht
Daar kan idd win 10 op
Ik zou die zelfs op wifi kunnen zetten..
Heb je ook een koppeling naar home assistant?
Natal
Berichten: 318
Lid geworden op: 07 mei 2012, 18:34
Locatie: Dendermonde (B)

Re: Seneye

Bericht door Natal »

Voor een compacte pc kan je ook kijken naar een Intel nuc. Heb er hier al enkele jaren 1 als desktop en doet het super. De pc is zo groot als 3 cd doosjes op elkaar. Dus neemt nauwelijks plaats in. Wat geheugen er in, een ssd schijfje er in en je bent gestart.
koiba
Berichten: 70
Lid geworden op: 06 feb 2011, 15:47
Locatie: beek/limburg

Re: Seneye

Bericht door koiba »

skank schreef: 15 sep 2021, 18:13 HP thin client?
Daar heb ik ook al aan gedacht
Daar kan idd win 10 op
Ik zou die zelfs op wifi kunnen zetten..
Heb je ook een koppeling naar home assistant?
Heb geen home assistent
Werk hier met fibaro automatisering
Heb het volgende opstaan
Pomp
luichtpomp
Uv licht
Voerautomaat

Fijne van dit is dast ik bijvoorbeeld de voer automaat tig keren per dag kan instellen voor de hoeveelheid voer en de tijden. en eventueel extra voeren
Staat nu op 8 keer per dag
verder kun je hier de duur luchtpomp etc instellen etc
skank
Berichten: 181
Lid geworden op: 15 mar 2015, 20:54
Locatie: Earth

Re: Seneye

Bericht door skank »

koiba schreef: 16 sep 2021, 06:22
skank schreef: 15 sep 2021, 18:13 HP thin client?
Daar heb ik ook al aan gedacht
Daar kan idd win 10 op
Ik zou die zelfs op wifi kunnen zetten..
Heb je ook een koppeling naar home assistant?
Heb geen home assistent
Werk hier met fibaro automatisering
Heb het volgende opstaan
Pomp
luichtpomp
Uv licht
Voerautomaat

Fijne van dit is dast ik bijvoorbeeld de voer automaat tig keren per dag kan instellen voor de hoeveelheid voer en de tijden. en eventueel extra voeren
Staat nu op 8 keer per dag
verder kun je hier de duur luchtpomp etc instellen etc
Wat heb je van fibaro hiervoor?
Wat is dat voerautomaat?
Welke thin client gebruik jij dan die gekoppeld is aan je seneye?
Is hier ook een scherm aan gekoppeld en toetsenbord en muis? Of laat je die screenless draaien?
skank
Berichten: 181
Lid geworden op: 15 mar 2015, 20:54
Locatie: Earth

Re: Seneye

Bericht door skank »

Natal schreef: 15 sep 2021, 20:30 Voor een compacte pc kan je ook kijken naar een Intel nuc. Heb er hier al enkele jaren 1 als desktop en doet het super. De pc is zo groot als 3 cd doosjes op elkaar. Dus neemt nauwelijks plaats in. Wat geheugen er in, een ssd schijfje er in en je bent gestart.

Het moet vooral heel zuinig zijn
Een nuc verbruikt denk ik , meer elec?
Not sure
MAar een nuc is volgens mij ook nog es duurder...

Wat de seneye betreft, overweeg ik dit ook maar bv 6-8 maanden in een jaar aan te zetten, en de rest niet.
Uiteraard is een vol jaar beter, maar die slides kosten ook redelijk wat
Ik weet niet of dat een goed idee is?
skank
Berichten: 181
Lid geworden op: 15 mar 2015, 20:54
Locatie: Earth

Re: Seneye

Bericht door skank »

Een Intel® NUC Kit NUC5i3RYK is dat iets om een seneye aan te hangen?
Natal
Berichten: 318
Lid geworden op: 07 mei 2012, 18:34
Locatie: Dendermonde (B)

Re: Seneye

Bericht door Natal »

Ik zou denken van wel. Je stopt er ssd in met een gewenst aantal GB. En wat werkgeheugen.

Windows installeren en je hebt een volwaardige pc. Als je alles goed configureert kan je die daarna via Remote Desktop in je netwerk benaderen en draait hij zonder scherm en toetsenbord. Hoe goed je dit kan opzetten hangt gewoon af van je kennis van computers en netwerken.

Een NUC staat bekend als zuinig in verbruik en bestaat grotendeels uit laptop hardware. En als je de ventilator nog wat terug schroeft in het bios is hij nog is super stil ook. Dat heb ik ook gedaan en bij een dagje telewerk in volle zomer hoor ik hem nog maar flauw draaien.
skank
Berichten: 181
Lid geworden op: 15 mar 2015, 20:54
Locatie: Earth

Re: Seneye

Bericht door skank »

Natal schreef: 19 sep 2021, 12:25 Ik zou denken van wel. Je stopt er ssd in met een gewenst aantal GB. En wat werkgeheugen.

Windows installeren en je hebt een volwaardige pc. Als je alles goed configureert kan je die daarna via Remote Desktop in je netwerk benaderen en draait hij zonder scherm en toetsenbord. Hoe goed je dit kan opzetten hangt gewoon af van je kennis van computers en netwerken.

Een NUC staat bekend als zuinig in verbruik en bestaat grotendeels uit laptop hardware. En als je de ventilator nog wat terug schroeft in het bios is hij nog is super stil ook. Dat heb ik ook gedaan en bij een dagje telewerk in volle zomer hoor ik hem nog maar flauw draaien.
Ik kan eentje aan de haak slaan voor 70 euro
8gb ram en S128 SSD
Meer dan genoeg dus.
RDP sessie opzetten is piece of cake
Schrik zit er wel nog een beetje in, om die nuc dan effectief in de tuinkast te zetten... (of dat geen kwaad kan door vochtigheid en/of warmte in de zomer)
De tuinkast staat tegen mijn filterbak, en zou dus ideaal zijn.

Hoe zit precies dan in elkaar met die seneye
Die software moet constant open staan en die push automatisch naar de cloud?
Ik twijfel ook nog of ik echt wel metingen ga doen in de winter...
Of of het bv voldoende is om 6-8 maand metingen te doen en vanaf bv november niet meer tot eind februari
Plaats reactie

Terug naar “Kleine vragen”